Maak kennis met Manon Vermeesch onze stagiair digitale marketing

 

Hoe heet je?

Mijn naam is Manon Vermeesch

Hoe oud ben je?

Ik ben 20 jaar

Welke studierichting volg je?

Ik studeer bedrijfsmanagement, afstudeerrichting Marketing aan de Arteveldehogeschool Gent. Ik zit momenteel in mijn laatste jaar.

Waarom heb je gekozen om bij Cycleur de luxe stage te lopen?

Eerst en vooral wou ik een bedrijf die bezig was met mode. Ik heb een grote interesse in mode waardoor ik het ook leuk vond om iets in die sector te zoeken om stage te lopen. Vervolgens wou ik ook een bedrijf waar ik veel ging bijleren en waar ik echt kon groeien. De functieomschrijving was zeer interessant waardoor Cycleur de Luxe meteen bovenaan mijn opties stond. Toen ik informatie zocht over het bedrijf zag alles er zeer aantrekkelijk uit om daar stage te lopen waardoor ik er meteen een goed gevoel bij had. Bij Cycleur de Luxe krijg je taken die van alle markten thuis zijn waardoor je de mogelijkheid hebt om van alles iets bij te leren.

Wat waren je verwachtingen toen je aan je podium begon?

Eerst en vooral verwachte ik dat ik zeer veel nieuwe dingen ging bijleren en dat ik de theorie die ik op school geleerd had, ging kunnen toepassen in de prakijk. Ook hoopte ik dat ik binnen alle facetten van het bedrijf nieuwe zaken ging bijleren. Ik was benieuwd hoe het er in het echte bedrijfsleven aan toe zou gaan en hoe alles binnen een onderneming georganiseerd zou worden.

 

Stagiair Cycleur de Luxe

 

Wat heb je al bijgeleerd tijdens je podium?

Tijdens mijn stage bij Cycleur de Luxe heb ik mij nog geen minuut verveeld. Ik heb kennis mogen maken met alle soorten al binnen het bedrijf. Eerst en vooral heb ik al mogen proeven van alle onderdelen binnen de marketing. Ik heb het hier dan vb foto's toevoegen op de website, productomschrijving voor artikelen typen, sociale media content inplannen, acties organiseren, blogposts typen enzo. Daarnaast heb ik ook alle mogen meehelpen met de administratie van het bedrijf. Daar heb ik geleerd om bestellingen op te volgen en nieuwe te maken, afspraken te maken, mails enzovoort.

Hoe verloopt een stagedag bij Cycleur de Luxe?

Een stagedag bij Cycleur de Luxe is elke dag een beetje anders. Rond 9 uur kom ik toe op kantoor waar ik mijn dag kan beginnen. Ik kijk mijn mailbox na en bespreek wat er die dag te doen is. Vervolgens voer ik de geplande taken uit. Dit kan het inplannen van sociale media content zijn, aanvullen van foto’s op pinterest, website up to date houden, orders ingeven, informatie opzoeken over bepaalde onderwerpen en meetings bijwonen. Ook ben ik iedere dag verantwoordelijk om de trackingslijst in te vullen voor de orders. Tegen 17u zit mijn dag erop bij Cycleur de Luxe en vertrek ik met de fiets terug richting mijn kot.

Wat is iets wat je hebt geleerd door Cycleur de Luxe dat je zal bijblijven in je verdere carrière?

Iets wat ik heb bijgeleerd tijdens mijn stage is dat praktijkervaring zeer belangrijk is. Toen ik in het begin op stage toekwam kon ik enkel zeer theoretisch zaken oplossen. Ik had de kennis over heel wat zaken die ik op school had geleerd, maar het toepassen ging wat moeilijker. Doorheen mijn stage heb ik geleerd om de theoretische zaken om te zetten in praktijkervaring. Daarom is het zeer belangrijk om voldoende praktijkervaring te hebben want op deze manier blijf je dingen bijleren en vergroot dit ook je kennis in zaken.

Waarom zou je andere mensen aanbevelen om ook stage te lopen bij Cycleur de Luxe?

Eerst en vooral is het een zeer leuk en interessant bedrijf om stage te lopen. Er is een super collegiale sfeer op het werk en je voelt je er direct op je gemak. Daarnaast leer je enorm veel dingen en zorgen ervoor dat je van alle aspecten binnen het bedrijf dingen leert. Je krijgt de kans om je eigen input te geven en te luisteren naar je nieuwe ideeën. Kortom een ​​podiumplaats die ik iedereen zou aanraden.